No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : plante decorative



Ghivece creative pentru gradina

Ai o galeata veche pe care nu o mai folosesti? Umple-o cu pamant si lasa-ti imaginatia sa se joace transformand-o intr-un ghiveci inedit! Urmand sfaturile noastre de mai jos vei putea confectiona adevarate opere de arta, realizate chiar de mainile tale dibace! Detalii »

Ghivece creative pentru gradina

Minigradina botanica

Aranjamentul floral in miniatura este la fel de elegant ca si o gradina botanica, avand avantajul de a fi la tine acasa. Poti sa-ti construiesti o mini-sera realizand o combinatie de plante inalte si agatatoare,precum si de culori si frunzis. Detalii »

Minigradina botanica

Despre cactusi - partea II

Cresterea cactusilor nu este o sarcina complicata. Deoarece este o planta nepretentioasa, trebuie respectate cateva lucruri simple Detalii »

Despre cactusi - partea II

Cum pregatim florile din ghiveci pentru iarna?

Cele mai frumoase poboabe ale parcurilor, spatiilor verzi dintre blocuri, terase, gradini, de primavara pana toamna tarziu sunt florile din ghivece, butoiase si diverse alte vase. Cum le pastram peste iarna? Detalii »

Cum pregatim florile din ghiveci pentru iarna?

Avantajele plantelor de birou

Chiar si cateva fire de flori sunt suficiente pentru a face un birou sa para mai primitor. Plantele fac ca mediul inconjurator sa fie mai cald, mai prietenos, imbunatatesc calitatea locului de munca, ajuta formarea unui climat placut la locul de munca, avand un rol important in cresterea eficientei muncii. De ce este binefacator un loc de munca familiar? Detalii »

Avantajele plantelor de birou

Cum udam plantele?

Soiurile de plante cu frunze mai subtiri, precum ardeiul sau, dintre plantele ornamentale de vara, fuchsia, suporta mai greu lipsa apei. Nevoia de apa a plantelor ornamentale, si nu numai, depinde de mai multi factori. Atat soiul cat si elementele caracteristice lui, ca, de pilda, specificul locului sau durata de viata a plantei, influenteaza necesarul de umiditate. Detalii »

Cum udam plantele?

Feriga corn de cerb - Platycerium superbum

Platycerium superbum sau Feriga Corn de Cerb, aşa cum este cunoscută popular, este o plantă ce creşte la înălţime, în mediul său natural. Este întâlnită adeseori pe trunchiul copacilor din păduri tropicale. Rareori poate fi găsită printre stânci, în zone din nordul Australiei precum şi înn Noua Guinee. Platycerium Superbum este o planta epifita (n.r: trăieşte pe trunchiul altei plante însă, spre deosebire de plantele-parazit, această ferigă foloseşte altă plantă drept sprijin) şi are nevoie de o atmosferă umedă şi de o temperatură situată între 20-22 grade Celsius. Detalii »

Feriga corn de cerb - Platycerium superbum

Planta urechelniţă - Sempervivum tectorium

Planta Urechelniţă (Sempervivum tectorium) nu are rădăcini foarte lungi, astfel că e o plantă potrivită pentru grădinile stâncoase sau pentru ghivece, trăind chiar şi pe pereţi. Înainte de sezonul de înmulţire, încercaţi divizarea tulpinii urechelniţei! Este un proces simplu şi sigur, uşor de făcut chiar şi de începători. Detalii »

Planta urechelniţă - Sempervivum tectorium

Cum se plantează un bonsai \

Bonsai, arta japoneză străveche a creşterii şi îngrijirii copacilor mici, în special a celor cu frunze mici şi dese, a devenit foarte populară în Occident, inclusiv în România. Oricine se poate bucura de un copac miniatural plantat în propria-i sufragerie. Pentru a creşte un bonsai trebuie să te înarmezi cu timp, entuziasm şi dorinţa de a învăţa lucruri noi despre această artă. Detalii »

Cum se plantează un bonsai

Cactusi

Cactusii sunt plante suculente, cu o rezistenta ridicata la uscaciune si ariditate. Pentru a rezista la conditiile vitrege din desert tulpina lor se transforma intr-un adevarat rezervor de apa ce le-a adus numele de „camila verde”. Locul de origine a cel putin doua treimi din totalul cactusilor este Platoul Mexican. Detalii »

Cactusi